Donna Leon - Odjeven za smrt
Commissario Brunetti istražuje...

Žestok i crnji nego dosadašnji detektivski romani Amerikanke s talijanskim boravištem Donne Leon, krimić Odjeven za smrt, još nesmiljenije razotkriva okrutan venecijanski polusvijet u kojem iza fasade uglednoga visokog društva, javno predstavljenog kao elita poslovnih, financijskih, odvjetničkih i političkih krugova, zapravo operira najprljaviji kriminal.

Biti Odjeven za smrt u novome zamršenom slučaju koji mora razriješiti stalni Leonin detektiv commissario Guido Brunetti iz venecijanske Questure, znači imati na sebi crvenu žensku haljinu, crvene cipele s vrtoglavo visokim potpeticama, glatko izbrijane noge, prsa i bradu, biti napadno našminkan i biti muškarac!

I to muškarac koji je smrskane glave i neprepoznatljiva lica završio u kanalu iza smrdljive klaonice u venecijanskom industrijskom predgrađu u kojem redovito svoje usluge radničkoj i drugoj klasi pružaju ženske i muške prostitutke.
Sve je naoko jasno: posrijedi je još jedan jednostavno rješiv, rutinski zadatak za iskusne policajce ubojstvo kao rezultat međusobnoga obračuna transvestitskih krugova i njihovih klijenata.

Prividna lakoća rješenja, međutim, upravo potiče sumnju oštroumnoga Brunettija, koji želi doznati ima li umorstvo navodne muške prostitutke kakvu složeniju pozadinu i dublji motiv.

Na toj se točki počinje, vješto i spretno kako to Donna Leon i inače čini, raspletati njezina napeta proza detekcije u kojoj čitatelj zajedno s Brunettijem skida sloj po sloj s tajne, približavajući se korak po korak perfidnom ubojici.

Download

0 komentar(a) :

Objavi komentar