Žanr: Kriminalistički, Drama
Režija: Srđan Dragojević
Producent: Dragan Bjelogrlić, Cobra Films, Pandora film, Frankfurt, Goran Bjelogrlić
Scenario: Srđan Dragojević
Muzika: Aleksandar Habić
Snimatelj: Dušan Joksimović
Scenografija: Aleksandar Denić
Kostimografija: Tatjana Dragojević
Zemlja porekla: Srbija
Montaža: Petar Marković
Trajanje: 103 minuta
Tehnika: Standard, kolor
Prvo prikazivanje: 27.5.1998.
Glumci: Andreja Jovanović kao dijabola, Branka Katić kao Suzana, Danica Maksimović, Danilo (Bata) Stojković kao komšija, Dragan Bjelogrlić kao ludi Kare, Dragan Maksimović kao bolesnik, Dragan Zarić kao portir, Dušan Prelić kao Pinki, Gorica Popović kao Nevenka, Jelisaveta Sablić kao komšinica, Milan Marić kao Švaba, Milorad Mandić, Nikola Kojo kao biber, Olivera Viktorović kao apotekarka, Predrag (Miki) Manojlović kao Stojan, Uroš Đurić, Velimir (Bata) Živojinović kao vojnik na tenku, Vesna Trivalić kao Lidija, Zorka Manojlović kao Švabina baba
Kratak sadržaj: Film prati dva Beogradska mladića u njihovom usponu do statusa gangsterskih legendi u društvu koje je u nazadovanju.
Dodatne informacije: Srbija 1991. do 1996. godine, period sveopšteg rasula. Dva dečaka ulaze u svet podzemlja. Njihovi idoli su stariji beogradski kriminalci i TV emisija "Puls asfalta" u kojoj gostuju najžešći momci sa beogradskog asfalta. Dečaci maštaju da budu pozvani kao gosti u emisiju i trude se da zločinima to zasluže..
 

0 komentar(a) :

Objavi komentar