Grupa autora - Čista slika Srbije
Više od dvadeset pisaca o ekologiji

Čista slika Srbije je zbirka tekstova objavljenih na sajtu izdavačke kuće „Laguna“, nastalih u okviru projekta Blog dan. Pored toga ovo je istovremeno i prva knjiga u ediciji elektronskih knjiga Blog dan i prva Lagunina elektronska knjiga. Tema prvog Blog dana bila je ekologija. Posebno za ovu priliku svi učesnici napisali su po jedan tekst, koji je u decembru 2010. godine objavljen i na „Laguninoj“ blog stranici.

Blog dan je prvi projekat ove vrste u Srbiji i predstavlja jedinstven primer veb aktivizma u čitavom regionu, nastao je iz želje IP „Laguna“ da svojim dvanaestogodišnjim iskustvom i poverenjem koje je stekla u zajednici utiče na preuzimanje vlastite i kolektivne odgovornosti u rešavanju aktuelnih problema. Ovom akcijom želeli smo da autoritet i uticaj pisaca koje oni uživaju kod čitalaca iskoristimo u cilju skretanja pažnje na bitne probleme u društvu. Takođe, i čitaoci su mogli da učestvuju u pomenutoj akciji ostavljanjem svojih komentara na blogu i direktnom interakcijom sa autorima. Uvereni smo da će ovakav jedinstveni vid komunikacije autora i čitalaca zaživeti na ovim prostorima i bitno i kvalitativno uticati na menjanje naših navika.

Blog dan će se održavati četiri puta godišnje, uvek će imati drugu temu i skretaće pažnju javnosti na aktuelne društvene probleme. Nakon završetka svakog sledećeg Blog dana svi tekstovi biće objavljivani u elektronskim knjigama, koje će besplatno moći da se preuzimaju sa „Laguninog“ sajta.

Download

0 komentar(a) :

Objavi komentar