Joel Levy - Izgubljene povijesti
Istraživanje najvećih svjetskih misterija

U maglovitim predjelima povijesti nalaze se brojna neotkrivena blaga. Zakopana u pijesku i progutana morem vremena, za sobom su ostavila tek legende i mitove koji zaokupljaju arheologe i lovce na blago što su postali opsjednuti potragama.

Levyjevo najnovije djelo "Izgubljene povijesti" predstavlja sveobuhvatnu potragu za nekim od najzanimljivijih predmeta, mjesta, djela i ljudi koji su nestali u vrtlogu povijesti i vremena: Kovčeg zavjetni i Sveti Gral, aleksandrijska knjižnica, Atlantida, Eldorado, svici s Mrtvoga mora, izgubljene Shakespeareove drame i Aristotelovi Dijalozi, blago vitezova templara, posljednje počivalište Džingis-kana, Antoinea de Saint-Exuperyja...

Godinama ispitujući bogatstvo različitih legenda i teorija, Joel Levy (autor bestselera "Tajna povijest" i "Knjiga sudnjeg dana") vješto razdvaja istinu od mita te nam otkriva što se uistinu nalazi iza tih priča.

Joel Levy britanski je autor koji piše o znanosti, psihologiji i povijesti. U BiH su, u izdanjima Naklade Panoptikum, već objavljena dva njegova bestselera: Tajna povijest, knjiga koja, utemeljena na povijesnim činjenicama, proučava skrivene događaje iz prošlosti, te Knjiga sudnjeg dana: scenariji za smak svijeta.

Download

0 komentar(a) :

Objavi komentar