Ken Follett - Mjesto zvano sloboda

Mjesto zvano sloboda je uzbudljiv roman o životu Macka McAsha i njegovu putu od škotskih ugljenokopa druge polovice 18. soljeća, preko uzavrelog Londona i robovlasničke Virginije do nedirnute doline njegova sna gdje je konačno našao mjesto što ga je mogao nazvati toliko žuđenom Slobodom. To je također priča o ljubavi koja razbija sve tadašnje norme, priča o hrabrosti, ustrajnosti i nepokolebljivoj vjeri. Priča je to o prijateljstvu, povjerenju i požrtvovnosti, priča o snu koji postaje stvarnost.

Ken Follett (1949) britanski je pisac trilera i povijesnih romana. Dosad je prodao više od 100 milijuna primjeraka svojih knjiga u cijelome svijetu. Rođen je u Cardiffu, u Walesu, a roditelji su mu kao djetetu branili da gleda televiziju i filmove, zbog čega je rano razvio ljubav prema čitanju. Kad je navršio deset godina, obitelj se preselila u London, u kojem je Follett studirao filozofiju i uključio se u politiku. Prvi put se oženio 1968., a iste godine supruga Mary rodila im je sina Emanuelea. Iduće tri godine Follett je radio kao novinar, no kako ga posao nije zadovoljavao, napustio je novinarstvo i zaposlio se u maloj izdavačkoj kući Everest Books.

Tijekom večeri i vikenda iz hobija je počeo pisati fikciju. Već 1978. kada mu je objavljen prvi roman "Eye of the Needle", postao je međunarodno poznat i bogat. Svi njegovi romani koji su uslijedili također su postali bestseleri. Godine 1984. drugi put se oženio, s političarkom Barbarom Broer, koju je upoznao u Laburističkoj stranci u kojoj je postao aktivan. U rujnu 2010. godine Ken Follett je bio jedna od 55 javnih osoba koje su napisale otvoreno pismo Guardianu u kojem se protive državnom posjetu pape Benedikta XVI. Velikoj Britaniji. Na hrvatski jezik prevedeni su mu romani Opasno bogatstvo, Stršljenov let, Vijavica, Čavke, Treći blizanac i Stupovi zemlje.

Download

0 komentar(a) :

Objavi komentar